Filosofie

Aan het begin van deze eeuw ontdekten een paar autobedrijven in Nederland het voordeel van de ‘analoge auto met aantoonbaar lage kilometerstand’. Auto’s uit de laatste drie decennia van de vorige eeuw waar nog geen ingewikkelde elektronica in verwerkt zat. Auto’s die soms regelrecht afstevenden op de klassiekerstatus, of auto’s die ondernemers ‘fiscaalvriendelijk’ konden gaan rijden, omdat ze vijftien jaar of ouder waren en zij dus moesten bijtellen over de waarde in het economisch verkeer. Het bleek een niche te zijn, en vele klanten deelden al snel ons enthousiasme. De youngtimer was geboren! In rap tempo volgden de concurrenten elkaar op, met de pretentie om hetzelfde te gaan doen dan wij al deden. Soms lukte dat, maar vaak ook niet. Het selecteren van de juiste youngtimer is namelijk lastiger dan je denkt. Een youngtimer is namelijk allerminst ‘gewoon een tweedehands auto’ van vijftien jaar oud te noemen. Het verkopen van de juiste kwaliteit waarborgt je bestaansrecht.

Marco Hof was destijds één van die pioniers toen hij BudgetBenz Youngtimers startte en later Marco Hof Sportscars & Youngtimers. Nu, ruim twee decennia later, geeft hij samen met drie vrienden vorm aan Werk2.nl in Amstelveen; nog steeds met het vizier op de best mogelijke kwaliteit.

Wij zoeken de auto’s al sinds de start van ons bedrijf in Duitsland, Zwitserland en Zuid-Frankrijk, omdat je daar vaak exemplaren tegenkomt van de juiste kwaliteit. Auto’s die met de grootst mogelijke zorg zijn bereden en onderhouden. Het liefst met lage, aantoonbare kilometerstanden omdat de auto’s dan als een soort ’tijdcapsule’ bewaard zijn gebleven, altijd zonder schadeverleden en met aantoonbare historie. Onze specialisatie is Mercedes-Benz, maar we schuwen ook een Porsche, BMW of Volkswagen niet.

Concept
De door ons gehanteerde verkoopprijzen zijn altijd ruim genoeg om service te kunnen verlenen indien dat nodig mocht zijn, in aanmerking genomen dat youngtimers natuurlijk geen ‘nieuwe’ auto’s zijn. Wij zoeken naar zo authentiek mogelijke exemplaren met zo laag mogelijke kilometerstanden. Toch is een kilometerstand niet in alle gevallen maatgevend. Een goede staat van onderhoud, ook door de jaren heen, en regelmaat in de opbouw van de kilometerhistorie zijn veel belangrijkere criteria. Een bedrijfszekere auto van-de-zaak of een originele youngtimer voor de hobby of in je collectie. Unieke exemplaren met aantoonbare, soms zelfs extreem lage kilometerstanden. Werk2.nl (en haar illustere voorgangers) staat al twintig jaar voor zorgeloosheid en vertrouwen op basis van een wederzijdse overeenkomst. Bij de verkoop van een auto moet je er samen een goed gevoel bij hebben. We moeten als het ware bij elkaar passen, zodat ik je de volgende auto ook weer kan verkopen. Dat is het doel!

Filosofie
Gegarandeerde kilometerstanden
Complete historie